teisipäev, 30. oktoober 2012

Anyo \(^_^)/ Lõuna-Korea



Tere kõikidele! 
Täna on plaanis Teile rääkida minu lemmik riigist, loodame, et ta meeldib Teile kaa. =^∙^=


Lõuna-Korea







Lõuna-Korea asub Ida-Aasias, Korea poolsaare lõuna osas, 33. ja 39. põhjalaiuse vahel. 

Seda riiki peetakse roheliste uste ning avatud ja abivalmite inimeste maaks ja nimetatakse ka hommikuvärskuse riigiks.

Üle poole Lõuna-Korea territooriumist on mägine ning kõrgeim punkt asub Hallasani saarel ja ulatub 1950 m kõrgusele. 


Eredaid elamusi pakkuvate vaatamisväärsuste hulka kuuluvad Korea kolm ajaloolist pealinna, need on Seoul, Gyeongju ja Buyeo.



Looduse nautijatele, aga võivad pakkuda põnevust Baekdudaegani mäestik ning Hallasani, Seoraksani ja Jirisani mägi, mitmel pool asuvad koopad ja Kollase mere ning Jaapani mere rannik.

Parim aeg külastamiseks on sügis, septembrist novembrini, mil taevas on sinine ning ilm tavaliselt päikseline ja soe. Kevadel on teine hea külastus aeg, mil loodus on õites. 







Koreas on olemas imeline saar ning selle nimeks on Jeju. Ta asub Lõuna-Korea lõunatipus  ja teda kutsutakse tihti "Korea Hawaiiks" ja mitte põhjuseta. Seda vulkaanilise päritoluga saart iseloomustavad palmid, kaktused, valge liivaga rannad, korallid ja suur valik meelelahutust puhkuseveetjale. 
See on samuti lemmikpaik rannapuhkuse veetmiseks nii kohalikele kui ka turistidele. Siin asub ka Korea kõrgeim mäetipp, millest ma rääkisin varem. 


                 Jeju saar






Seongsan Ilchulbong on vulkaanilise päritoluga mägi, mida nimetatakse ka Päikesetõusu Mäetippuks. Ta on moodustunud umbes 5000 aastat tagasi . Seongsan asub Jeju saare idarannikul. 
Mõned inimesed kes on näinud seda, rääkisid, et ta sarnaneb hiiglasliku vana lossiga. Seongsan Ilchulbong on 182 m kõrge. Ning temast avanev vaade on tõeliselt hämmastav.


Seongsan Ilchulbong





Chonji on Korea kraatri järv, mida teismoodi kutsutakse ka "Paradiisi järveks". Ta asub Gyeongju Rahvuspargis.
See järv pääses ka Guinnessi raamatusse, kuna ta on kõige kõrgem kraatrijärv maailmas. Selle kõrgus veest on 2190 m ja pindala on 9.82 km2. Chonji kraater on tekkinud pärast tugevat vulkaanipurset 969 aastal.


                       Paradiisi järv




Veel üks vaatamisväärsustest on kindlasti Korea idaosas asuv Taebaeki mäestiku kõrgeim mägi. 
Selle mäetipu kõrgus on 1708 m merepinnast. See asub Lõuna-Korea kirdeosas Kangwoni provintsis ning paikneb Seoraksani rahvuspargi territooriumil. 
Muuhulgas selle rahvuspargi territooriumil asuvad veel Yukdami ja Biryeongi joad, mitmed maalilised orud ja järved ning isegi kaks budistliku templit.


             Mägi Seoraksan 




Vaata ka videot 
                                                                                              ↓





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar