kolmapäev, 10. oktoober 2012

Salam Jeemen, salam!

 Jeemen


Sokotra saar                                       

Isoleeritud Sokotra on suurim saar samanimelises Jeemeni Vabariigis. Kolmandikku sealsetest taimeliikidest ei leia mitte kuskilt mujalt Maa pealt ning saart külastades pole (veel) ohtu, et turistide hordid rahu segama tuleksid, kuna tegmist on alles ühe uusima turismipaigaga maailmas.
Alustamegi siis sellest, et peaagu kõik, mida seal näha saab, on teistsugune ja erinev, milletaolist vaevalt, et kuskil mujal maailmas leidub! Sokotra metsik loodus, veidrad kaljud…Saar lihtsalt uhub minema kõik, mida meie planeedil „normaalseks“ peetakse. Äkitselt end Sokotralt leides võiks igaüks arvata, et on sattunud teisele planeedile. Kliima on karm, kuum ja kuiv, kuid vaatamata sellele lokkab seal kõige vapustavam taimeelu. 






 

Vaatamegi veidi taimestikku:

Seenetaolised puud, dracena cinnibaris:



Õitsvat elevandi jalga meenutavad adenium obesiumid:


…ja veel veidrat loodust:


Au tuleb anda ka saare imeilusatele randadele, kus snorgeldajatel võimalik nautida soojas vees riffide vahel seiklemist.



Peale veidra ja imelise looduse on Sokotral pakkuda vaatamiseks ja külastamisek
Niisiis on Sokotra saar täiesti uudne paik, kuhu reisida ja mida avastada. See on ideaalne neile, kes otsivad unikaalseid ja teistsuguseid elamusi, alates saare iseärastuste uurimisest ning lõpetades troopilises päiksepaistes lõõgastumise ja mägedes matkamisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar