kolmapäev, 31. oktoober 2012

Geia sou...Kreeka


Tere taas!

See on juba meie 11. postitus. Loodame, et Te olete meie blogiga rahul, kui ei, siis postitage oma ettepanekuid või soovitusi all 

Kuigi väljas on Meil varajane talv...räägime me Teile ühest SOOJAST riigist, kus pole sellist aastaaega nagu "talv" isegi olemas. EHH :(




Kreeka


Zákynthos



Zákynthos ehk itaaliapäraselt Zante on üks Joonia saartest, asub Kreekas. 
See on Kreeka suuruselt 11. saar ja asub Joonia meres.


Oma 400-ruutkilomeetrise pindalaga on ta umbes poole väiksem kui Hiiumaa ja kaks korda suurem kui Muhu. 
Puhkajale tähendab see, et kõik on mõnusalt käe-jala juures.


Lääneosa on mägine, kõrgusega kuni 756 meetrit. Saare pindala on 402 km².


Puhkajale tähendab see, et kõik on mõnusalt käe-jala juures. Et saart avastama sõita, pole autorendiks vajadust.
Rollerist piisab täiesti, aga võib ka laevareiside ja taksodega sõita. Zakinthos kohta võib öelda, et see on pigem saar perepuhkuseks.


Kõik on küll olemas – rannad ja päikesepaiste, kreekalikult maitsev söök-jook, veespordi võimalused ja meelelahutus lastele –, aga veidi väiksemas mastaabis kui tuntumatel saartel.





Zakinthose kuurort























Üldiselt paikneb enamik randasid ja linnasid saare lõuna- ja idarannikul, põhja- ja läänekülg on mägised ja vähem rahvastatud. Pealinna Zakinthose kõrval on saare suurimad kuurordid Tsivili, Alykes ja Kalimaki (pigem perega reisijaile) ning Laganas (peolembestele).



                 Kalamaki









Laganas hiilgab laia liivaranda, mis ulatub ühest kuurordist teise ja pakub tänu oma pikkusele võimalust melust kaugemale jalutada ning omaette rannamõnusid nautida. Selle kandi vetes toimetab ka saare vapiloom merikilpkonn Carreta carreta.



               Laganas
























Tsivili on iseenesest õdus ja populaarne kuurort, kuid selle madal ja turvaline liivarand on võrdlemisi ülerahvastatud. 
Õnneks aga on Tsivilist mugav sõita üles põhja poole otsima pisikesi kivikliburannakesi, kus vesi läheb kiiremini sügavamaks ja publikutki on vähem.


Tsivili


























Porto Roxa ja Porto Limnonias on omanäolised kaljused rannad, kuhu pääseb Agios Leoni nimelisest külakesest saare lääneküljel.
Kaunites väikestes abajates pääseb vette kaljult karates. Porto Roxa on väiksem ja mingit „tsivilisatsiooni” seal ei ole, nii et vesi ja muu vajalik peab endal kaasas olema. Porto Limnonias aga asub kaljuserval tavern, mis pakub kohalikke delikatesse, juua ning imelist vaadet.



                 Porto Limnonias





Video selle kohta saada vaadata siin:





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar