laupäev, 27. oktoober 2012

Musha-Musha, Jaapan (^^)


Tsau!
Täna räägime väga ilusast ja salapärasest riigist nagu Jaapan.



Jaapan



Jaapan on saareriik, mida kutsutakse tuhat väikest ja neli suurt saart. Jaapan asub erinevatel saartel Ida-Aasias, valdavalt 30. ja 46. põhjalaiuse vahel.

Seoses sellega riigi kultuuri on mõjutanud tema mägine maastik: rohkem kui 80 protsenti Jaapani territooriumist on mäed.


Jaapani loodus oma saarte, mägede ja järvede-jõgedega on tõesti imeline, kuid ükskõik kuhu Jaapani otsa ka minna, ikka on näha, kuidas inimkäsi on loodust oma äranägemise järgi ümber kujundanud.

Jaapan on kaasaaegse maailma üks kõige mitmekülgsemaid turismisihtpunkte.

Jaapanis võib kohata väga huvitavat loodust, iidset kultuuri ja aastatuhande vanust arhitektuuri, aga ka ülimalt modernseid ehitisi, tehnikasaavutusi ja meelelahutusi.

Peale vulkaanide on Jaapanile iseloomulikud maavärinad, tsunamid (hiidlained) ja vihmaperioodidega kliima.

Geotermilisest aktiivsusest tingituna on Jaapanis ka palju kuumaveeallikaid. 

Riigi pikkus ja mägine maastik teevad kliima mitmekülgseks. Sellepärast parim külastusaeg on märtsist maini ja septembrist novembrini, mil on ilma poolest stabiilne periood.





Väga ilus koht on näiteks Fuji tegevvulkaan, mis asub Honshū saarel Jaapanis. Vulkaani kõrgus on 3776 meetrit, see on Honshū ja Jaapani kõrgeim tipp. Fuji viimane vulkaanipurse toimus aastal 1708.

                                                                                  Fuji vulkaan



















Üks Jaapani vaatamisväärsustest on ka Miyajima saar, mille tegelik nimi on Itsukushima. Esiteks seal asub tuntud Shinto Shrine värav ehk värav, mis puhastab hinge kui selle alt läbi kõndida mõõna ajal. Teiseks on seal Mt. Misen, mis tõlkes tähendab Püha mägi, mille otsa peab igaüks jaapani uskumuse järgi ronima, et saada õnnelikuks. 


                               Miyama saar




Shinto Shrine








Üks ilusamaid järvi Jaapanis on Towada on järv Honshū saare põhjaosas. See asub Aomori ja Akita prefektuuri piiril. Towada on kaldeerajärv, mis asub merepinnast 400 m kõrgusel. Pindala on 61,1 km². Suurim sügavus on 327 m, keskmine sügavus 71 m.


                 Towada järv



Jaapanis on olemas isegi eriline kõnnitee, mille nimeks on Kanchogai-dori ja mis asub Towada linnas. See tee on ääristatud mändide ja kirsipuudega ning lillepeenartega, kus õitsevad erinavad lilled aastaringselt. Lisaks sellele, seal asetsevad veel  hobusekujud. See kõnnitee on väga tuntud Jaapanis ja igaüks, kes külastab Jaapani peaks raudselt seda oma silmadega nägema.


Kanchogai-dori tee




























Tõusva päikese maal on ka palju erinevaid aedu. Üks vanemaid on Saiho-ji, mille rajati 1337.aastal. Suur aed paikneb kahel tasapinnal, alumine sambla aed oma ühtlase rohelise koloriidiga sisendab rahu ja vaikust, ülemine kuiv aed, aga võimsate kivide ja kolmeastmelise kaskaadiga loob tunde looduses toimivatest vastandlikest jõududest. 



  Saiho-ji Samblaaed







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar