esmaspäev, 12. november 2012

Dobro pozhalovat v Venemaa!


Tere!
Täna pajatame maailma suurimast riigist. 
Te vist juba saite aru, mis riigi me Teie jaoks ettevalmistasime.
Ning kuna see riik on suurim maailmas, meie postitus tuli kaa väga-väga SUUR ja põhjalik.
Nautige...

Venemaa
                              

Venemaa on maa ja riik Euroopas ja Aasias. Ta on ka maailma suurima pindalaga riik ning ulatub 11 ajavööndisse. Venemaa ulatub Ida-Euroopast Ida-Aasiani. 

Venemaa kliima on mandriline, suhteliselt madalate temperatuuridega kogu maa-alal, eriti põhja- ja idaosas. 
Suved võivad olla võrdlemisi jahedad ning talved päris külmad. 
Kliima teiseks iseärasuseks on napp sademete hulk, mis ei ületa keskmiselt 500 mm. aastas. 

Kõrged mäed Venemaa lõunaosas ja Kesk-Aasias takistavad soojade õhumasside liikumist 
Venemaa territooriumile.

Venemaa on vaatamisväärsuste poolest väga rikas. 
Siin on Kaukaasia kuurortid mineraalvetega ja Musta mere äärsed kuurortid suurepäraste randadega, mägised turismibaasid, kus saab tegeleda alpinismi ja mägisuusatamisega, Baikali järv koos unikaalse regiooni loomastikuga, aga ka paljudes teistes Venemaa linnades, rääkimata  vene suurejoonelisusest, aga soojast külalislahkusest, mis on kuulus ja eraldi elamusena väärt kogeda.



Baikali järv ehk Baikal on järv Aasias Ida-Siberi lõunaosas. Järve pikkus on 636 km ja laius kuni 80 km. Baikal on maailma sügavaim ja suurima mahuga mageveejärv. Järves on viiendik maailma vedelast mageveest. Baikali vesi on väga selge.Baikal asub mäeahelikevahelises tektoonilises nõos. Järves on 27 saart; neist suurim on Olhon.


Baikal































Elbrus on Kaukasuses asuv Venemaa kõrgeim mägi. Elbrus on 5642 meetrit kõrge. Elbruse 
teine, idapoolne tipp on pisut madalam – 5621 meetrit.Tipus on Elbrus kaetud igijääga. Elbruselt laskub 22 liustikku, mis toidavad Baksani, Kubani ja Malka jõge.Elbrus on kihtvulkaan, mis oli viimati aktiivne umbes 2000 aasta eest.


                           Elbrus   



























Volga on Euroopa pikim ja suurima vesikonnaga jõgi.Volga algab Valdai kõrgustikult. Sealt voolab ta itta läbi Tveri linna. Nižni Novgorodi linnas ühineb ta parempoolse lisajõe OkagaVolga vesikonnas paikneb 11 Venemaa kahekümnest suuremast linnast. Jõel paikneb terve rida hüdroelektrijaamasid ning suuri veehoidlaid.


            Volga





Alaid on tegevvulkaan Atlassovi saarel Ohhoota meres. Alaid on Kuriilide kõrgeim vulkaan, selle kõrgus on 2339 m. Ta ulatub Ohhoota mere põhjast 2850–3000 meetrit kõrgemale. See on tegutsev kahene kihtvulkaan, mis purskas viimati aastal 1986. Ta moodustab koos veealuse Grigorjevi vulkaaniga vulkaanilise massiivi.Vulkaani vanus on 60 000 aastat.


Alaid

































Uuralid on mäestik Euroopa ja Aasia piiril.Uuralid moodustavad pika (umbes 2500 km), kuid võrdlemisi madala ning erodeeritud mäestiku Venemaa lääneosas. Geograafiliselt on tegemist Euroopa ning Aasia piiriga. Mäestiku jätkuks põhja suunas on Novaja Zemlja saarestik.


                                  Uuralid
































Jenissei  on jõgi Venemaal Lääne- ja Ida-Siberi piiril, pikkus 3487 km. Jenissei algab kahe lähtejõena Tõvamaalt. Jenissei on Venemaa veerohkeim jõgi. Ta toitub peamiselt lumesulamisveest, suurvesi kestab 2–3 kuud. Jääkate püsib alamjooksul 7, ülemjooksul 5 kuud. Jäälagunemise ajal tekib jääummistusi, mis põhjustavad veepinna järske tõuse.Ta on laevatatav Krasnojarskist suudmeni.


                 Jenissei





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar