laupäev, 10. november 2012

Selamat datang ke Malaisia!



Tsau.
Kuna üks meie blogi külastajatest oli Malaisiast, otsustasime rõõmustada teda ja teha postituse tema riigist.
Loodame, et Te pole vastu...



Malaisia






Malaisia asub Lõuna-Aasias ning seal valitseb ekvatoriaalne kliima, mida iseloomustavad iga aastased kirde-  ja kagu mussoonvihmad .

Malaisias on 13 osariiki, millest 11 asuvad Malaisia poolsaarel ja 2 - Sabah ning Sarawak - asuvad Borneo saarel. 

Kogu Malaisia kliima on troopiline, õhutemperatuurid püsivad kõrged ja sademeid on üsna ohtralt. Tavaline päevatemperatuur on 30°C ringis.

Ta jaguneb asukoha poolest Lääne- ja Ida Malaisiaks ning neid lahutab Lõuna-Hiina meri. 

Malaisia on huvitav ja värvikirev segu erinevatest kultuuridest. 

See on meeldivate ning rahulike inimestega jõukas riik, kus kaunid rannad, mäed ja looduspargid on vaheldumisi  modernsete ning  sädelevate klaasist suurehitistega. Veel ta on segu malai, hiina ja india kultuuridest, mille tulemuseks on värvikas ja mitmekülgne eksootiline paradiis. 

Malaisias on kauneid randasid ja sukeldumisvõimalusi, mäestikualasid ja loodusparke, golfiväljakuid ja ostukeskuseid.

Selle maa ihaldusväärseid imesid - värvikirevad festivalid, hingetuksvõtvad pilvelõhkujad, võluvad ehituspärandid, lummavad saared ja rannad, samuti miljoneid aastaid vanad vihmametsad oma suurepärase taimestiku ja loomastikuga – neid peab ise nägema ja kogema!











Langkawi saar asub Malaisia poolsaare läänerannikul, Phuketist 200 km lõunapool. Langkawi koosneb 99 saarest ning suurimaks plussiks on imekaunis loodus. Troopiline rohelus vaheldub pikkade kaunite liivarandadega. Langkawit tasub külastada ka kohaliku köögi pärast, sest siin põimuvad Aasia köökide eri maitsed ning traditsioonid. Saarel on puhkajale suurepärased võimalused golfi mängida, sukelduda või veespordiga tegeleda.


Langkawi saar


































Kinabalu rahvuspargis asub Kagu-Aasia kõrgeim mägi Gunong Kinabalu (4095 m), mille jalamil levivat troopilist taimestikku peetakse maailma üheks mitmepalgelisemaks looduseimeks.


                                  Gunong Kinabalu mägi

































Malaisia pealinnast Kuala Lumpurist 200 km kaugusel asuva Cameroni mägismaa piirkonnas on võimalik näha hoopiski teistsugust elu-olu kui pilvelõhkujatega pikitud pealinnas. 
Cameroni mägismaa asub 1500 meetri kõrgusel üle merepinna ning on meeldiva, jahedama kliimaga. Cameroni mägismaa on väga viljakas, kasvatatakse lilli, maasikaid, kohvi, teed, köögivilju. 


Cameroni mägismaa








Üks kõige ilusamates Malaisia randadest asub Redang'i saarel ja selle nimeks on Terengannu. Ta on tuntud oma puhtuse, läbipaistva vee ja pärlivalge liivaga. See on väga ilus koht puhkamiseks.


  Terengannu rand





Video:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar