pühapäev, 11. november 2012

¡Hola...Hispaania!



Hispaania


Hispaania Kuningriik on riik Edela-Euroopas Pürenee poolsaarel. 
Ta asub Lääne-Euroopas, 36. ja 44. põhjalaiuse vahel.

Hispaaniat mõjutavad mäestikud ja kiltmaad, riigi suurus, samuti Vahemeri ning Atlandi ookeani lähedus. 
Hispaania eri piirkondades on kliima väga erinev. 

Peamised klimaatilised piirkonnad on Vahemerelise kliimaga alad maa idaosas, merelised kliimaga piirkonnad maa põhjaosas ja kuiva poolkõrbe kliimaga alad Hispaania kaguosas. 
Pürenee mägedes on esindatud alpi kliima; Kanaari saartel aga subtroopiline kliima.Merelise kliimaga Hispaania põhjaosas on talved pehmed ja suved soojad. 

Hispaania on tuntud oma imeilusate liivarandade ja kristalselt puhta veega merede poolest. Teisalt vaatamata lõunapoolsele asendile on Hispaania ka arvestatav mägisuusapiirkond. Sellele aitab kaasa mitmel pool mägine maastik ja viimastel aastakümnetel tehtud investeeringud suusaturismi arendamiseks.

Hispaaniat on hea külastada aastaringselt, kuid parimad ajad on mai, juuni, september ning lõuna pool ka aprill ja oktoober, kuna turismi tipphooaeg on juulist augusti lõpuni.  




Costa Daurada on Hispaania Vahemereranniku populaarne kuurortpiirkond, mille nimi eesti keelses tõlkes kõlab Kuldne rannik. Muidugi viitab see kollastele liivadele ja kirkale päikesepaistele ning kõike seda leidub seal küllaldaselt. Costa Dauradas on heledad laiad liivarannad, meri läheb laugjalt sügavaks ning rannad sobivad seetõttu ideaalselt ka lastele. Costa Dauradast on hõlbus suunduda Hispaania võlude avastamisele.


                 Costa Daurada






Jõgi Ter asub Kataloonias ehk siis Põhja-Hispaanias. Ta on 2400 meetrit pikk ja temasse suubuvad el Bastiments, el Gra de Fajol ja Pic de la Dona jõed.
Kindlasti tuleb teda vaatama tulla sügisel, kuna siis ta on eriti ilus.


Jõgi Ter













          
              

















Kilomeetripikkuste valgete liivarandade ja türkiissininise merega Ibiza on tõeline pärl, millele lisab pahelist sarmi ülimalt vabameelne ja tempokas (öö)elu. Vaatamata oma möllupaiga imidzhile sobib Ibiza siiski ka perepuhkuseks, sest seal on ilusad liivarannad ja piisavalt lastesõbralikke klubihotelle, kus saab veeta mõnusa puhkuse.Ibiza on mõnusalt väike – pikimad vahemaad jäävad 15 ja 40 km vahele ning kõik vaatamisväärsused ja lõbutsemiskohad on haardeulatuses.



                                  Ibiza rand




Vaadake ka videot!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar