reede, 9. november 2012

Welcome to...Austraalia!


Tere kõikidele!
See on juba meie 20. blogi postitus, millega võite meid ka õnnitleda...
Ja täna siis räägime rohelisest mandrist.
Mis loom see on ja millega seda süüakse... kohe saate teada :D




Austraalia 

                                 
Austraalia asub lõunapoolkeral Okeaanias. Sealne kliima varieerub piirkonniti ulatuslikult, kuid oluline osa riigist on kõrbe- või poolkõrbe piirkond. 
Koguni 40% Austraalia territooriumist on kaetud liivaluidetega.
Kõrgeimad temperatuurid on mõõdetud 50°C lähedal ja madalaimad on -20°C lähedal.

Suurem osa Austraaliast asub troopikavöötmes. Sisemaal ning lääne- ja lõunaosas on väga kuiv. Austraalia ehk “rohelise mandri” suurim väärtus on tema loomulik ilu. 

Austraalia on ennekõike tuntud oma tapvate ämblike, madude ja haide poolest, kuid need ei takista inimesi sinna reisimast ega seal elamast.

Kuna see on maailma kõige kuivem manner on ta suur territooriumilt ja mitmekülgne elulaadilt, täites kõik kujutlusvõime ootused ja lootused. 
Ta pakub ajalugu ja kultuuri, lumivalgeid randu, tumepunase päikeseloojanguga tohutuid kõrbeid, kihavat linnaelu, ainulaadset floorat  ja faunat, väljapeetud veine ja kööki, lugematul hulgal erinevaid sportimisvõimalusi ning väga meeldivat ja külalislahket vastuvõttu.
Parim külastusaeg on suvel (detsembrist veebruarini).





Red Centre's  asub linn Alice Springs ning üks Austraalia kuulsamaid vaatamisväärsusi Uluru ehk Ayers Rock. Punase südame nimi tuleneb sellele piirkonnale iseloomulikust pinnase punasest värvusest. Alice Springs asub praktiliselt Austraalia geograafilises keskpunktis. Uluru on maailma suurim monoliit, mis kõrgub 348 meetri kõrguselt keset tühermaad. Eriti kaunis on vaade päikesetõusu ning -loojangu ajal, mil tulevad esile maagilised punased toonid.



Uluru mägi



































Tasmaania on Austraalia saar ja lõunapoolseim osariik. Tasmaania on suuruselt maailma 26. saar. Siit leiab metsiku ning kauni looduse, suurepärane parasvöötme kliima, mis tähendab, et siin on ainsa paigana Austraalias võimalik kogeda kõiki nelja aastaaega. Tasmaaniast leiad maailma vanimad eukalüptimetsad ning loomi, keda mujal maailmas ei leidu. Saar on koduks ka Austraalia ainsale kiskjale, tasmaani kuradile.



                                 Tasmaania saar







Austraalia kirderanniku lähedal Korallimeres asuv Suur Vallrahu, mis on maailma suurim korallrahu. Koosnedes 900 saarest ja 2900 korallrahust, on ta ca 2600 km pikk ja hõlmab enam kui 340 tuhande km2 suuruse ala. See on üks liigirikkamaid piirkondi maailmas. 
Kuigi suur osa Suurest Vallrahust on kaitse all, on ta osades kohtades avatud külalistele.Koht on väga populaarne snorgeldajate ja sukeldujate seas, kuid pakutakse ka nt päevaseid paadiretki. Kindlasti "kohustuslik" vaatamisväärsus Austraalias!



Suur Vallrahu





                                                          





























Gibsoni kõrb on kõrb Austraalias, mis piirneb lõunas Suure Victoria kõrbega ja põhjas Suure Liivakõrbega. Kõrbe pindala on 155 900 km² ning kõrbe lääneosas asub ka ilus Disappointmenti järv. 

P.S Kõrb sai nime 1876. aastal kõrbe läbinud Ernest Gilesi uurimisrühma liikme Alfred Gibsoni järgi, kes vett otsides kadunuks jäi...  :(


  Gibsoni kõrb







                                                                                                     Vaadake videot siin 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar