kolmapäev, 14. november 2012

Willkommen in Saksamaa!



Tere kallid blogilugejad!
Täna vaatame, mida meile saab pakkuda, selline suur ja mitmekülgne riik nagu Saksamaa.


Saksamaa



Saksamaa asub Kesk-Euroopas, 47. ja 55. põhjalaiuse vahel. 

Riigi põhjaosas on tasandikuline ning kesk- ja lõunaosa mägine. 
Kesk-Saksamaa kõrgeim punkt on enam kui 1100 m kõrgusel; Tšehhi piiri äärsetel aladel peaaegu 1500 m kõrgusel ja päris lõunas, Šveitsi ning Austria piiri lähedal peaaegu 3000 m kõrgusel.

Saksamaal on merelise ja mandrilise kliima üleminekuala. Seal on valdav parasvöötme kliima koos selgete aastaaegade vaheldumisega. Vihma sajab aastaläbi. Talve keskmine õhutemperatuur on 0 °C. 

Saksamaa pindalast on 55 protsenti  põllumajandusmaa. Kolmandik riigi põhjapoolsest osast asetseb Põhja-Euroopa tasandikul. 

Märgalad ja soised tingimused leiduvad enamasti Hollandi piiri lähedal. Liivases Macklenburgis kirdes on palju jääajast liustike poolt vormitud järvi.

Kesk-Saksamaad kujutab mustritu mägine maa, millest mõningad mäed on juba vormitud iidse vulkaanilise aktiivsuse poolt. 
Kesk-kõrgmaad jätkuvad idas ja põhjas kuni Saaleni ja liituvad Maagimäestikuga Tšehhi piiril. 
Berliinist lõunas, riigi kesk-ida osas, on maapind rohkem madal nagu põhjas koos liivase pinnasega ja jõgede ääres asetsevate märgaladega nagu Spreewaldi regioon.
Ning parim külastusaeg on maist septembrini.




Zugspitze on mägi Euroopas Saksamaal Baieri Alpides, Saksamaa kõrgeim mägi (2962 m).


                                  Zugspitze





Saksamaa pikim jõegi on Rein. Kõige kaunim jõgi on Rein just tema kaunite orgude. Samas jääle on Rein ka kõige saastatum jõgi Saksamaal, selle jõe vett kasutatakse tööstuse tarbeks ning aedade- põldude kastmiseks. Rein on ka Euroopa siseveeteedest suurim, mida mööda veetakse naftat, rauamaaki ja vilja (ülesvoolu), aga ka sütt ja tööstuskaupu (allavoolu).
               
                                                                          
Rein



                                                          


Laachi järv  on järv Saksamaal Rheinland-Pfalzi liidumaa. Järv asub 259 m üle merepinna, on ovaalse kujuga, ümbermõõduga umbes 8 km ja ümbritsetud keskmiselt 125 m kõrguse valliga. Suurim sügavus on 53 m. Veetase järves kõigub oluliselt, sõltudes sademetest, aga järve pindala kuigivõrd ei muutu, sest järv on kõikjal sügav.Järv on äravooluta ja peamiselt põhjaveelise toitega. Järve vesi on sinine, väga külm ja maitselt kibe.


Laachi järv 



































Rhön on mäestik Euroopas Saksamaal, mis paiknevad Hesseni, Baieri ja Tüüringi liidumaadel. Kõrgus kuni 950 meetrit. Mäestikust lähtub Fulda jõgi.


                 Rhön





 Video:



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar